Menukaart
Gran Duca brengt je letterlijk in hogere sferen!
Geniet van een heerlijke lunch of diner met een prachtig panoramisch uitzicht over de De Keyserlei en het Centraal Station.
VOORGERECHTEN
I Primi Piatti
DE STARTERS
Gli Antipasti
Antipasto Italiano (1p/2p)
€25/€47Variatie van Italiaanse vleeswaren, gecombineerd met mozzarella uit Campania en gegrilde groentenCarpaccio di 'Fassona Piemontese' con rucola e parmigiano
(opzione tartufo fresco + €10)€26Rundscarpaccio van 'Fassona Piemontese' met rucola en parmigiano
(optie verse truffel + €10)Carpaccio di salmone affumicato,
formaggio caprino, erbe aromatiche e scorza di limone€26Carpaccio van gerookte zalm, geitenkaas, kruiden en citroenzesteScampi fritti con salsa tartara
€26Gefrituurde scampi met huisgemaakte tartaarsaus van verse kruidenInsalata mista con scampi, pinoli tostati
e una vinaigrette miele e timo€24Gemengde salade met scampi’s, geroosterde pijnboompitten en een vinaigrette van honing en tijmBurratina Pugliese, gazpacho di pomodoro
e grissino alla cipolla*€23Burratina van Puglia met tomaten gazpacho en een broodstengel van uiCrocchette artigianali di formaggio Parmigiano “Pur Reggiano”
con piccola insalatina e limone*€26Ambachtelijke parmezaanse kaaskroketten “Pur Reggiano” met een kleine salade en citroenVitello tonnato
€26Fijngesneden kalfsgebraad met tonijnsaus en kappertjes
PASTA
Le Paste
Ravioli al grancio reale con ragu di scampi e un tocco liquirizia
€37Ravioli van kingkrab met een scampiragout en een vleugje zoethoutTagliatelle al Tartufo*
€38Verse tagliatelle met fijne truffel en botersausTagliatelle al ragù d’astice ½
€39Verse tagliatelle met een ragout van ½ kreeft, zonovergoten Siciliaanse kerstomaten en afgewerkt met peterselieSpaghetti alle vongole veraci
€30Spaghetti met venusschelpen gesauteerd in witte wijn, licht gekruid met een teentje knoflook en peterselieOrecchiette melanzane e burrata profumate al basilico*
€26Verse orecchiette met aubergine en burrata geparfumeerd met basilicumRisotto mantecato con crema di piselli,
gorgonzola e crumble di prosciutto€29Risotto mantecato met een crème van doperwten, gorgonzola en een crumble van hamRavioli di ricotta e spinaci, burro,
salvia e scorza d'arancia*€26Verse ravioli van ricotta en spinazie in combinatie met boter, salie en sinaasappelschilPenne all’ Arrabiata*
€23Verse penne met licht pikante Italiaanse tomatensaus
SOEPEN
Zuppe
Minestrone dell'orto*
€20Italiaanse groentensoep
HOOFDGERECHTEN
I Secondi Piatti
VISGERECHTEN
I pesci
Sogliola alla mugnaia
€48Zeetong à la meunière met een saus van boter, citroen en peterselie,
vergezeld van seizoensgroenten en aardappelpureeFiletto di branzino al cartoccio con finocchio,
olive Taggiasche, olio allo zafferano e timo selvatico,
serviti con una purea di sedano rapa e un tocco di arancia€37Zeebaarsfilet gebakken in folie met venkel, Taggiasca-olijven, saffraan-geïnfuseerde olie
en wilde tijm, geserveerd met selderijpuree en een vleugje sinaasappelMerluzzo al vapore con crema di piselli e uova di pesce
€38Gestoomde kabeljauw met doperwtencrème en viskuit vergezeld van seizoensgroenten
en ambachtelijke aardappelkroketten “Pur Beurre”Zuppa di pesce mediterranea con crostone di pane
€36Mediterrane vissoep met broodkrokant
VLEESGERECHTEN
Le carni
Filetto di agnello ai profumi di
macchia mediterranea€39Lamsfilet met een mediterrane kruidenmengeling vergezeld van een fijne saus van lamsbouillon, seizoensgroenten en ovenaardappelen geparfumeerd met rozemarijnTagliata di manzo Rib Eye di Black Angus Irlandese Prime
con rucola e grana padano
(opzione crocchette al tartufo artigianali + €8)€42Fijngesneden Iers Black Angus Prime rundsvlees met rucola en schilfers grana padano
vergezeld van ovenaadappelen
(optie ambachtelijke truffelkroketten +€8)Ossobuco alla milanese rivisitato
€37Kalfsschenkel op traditionele wijze, vergezeld van zijn tomatensaus op basis van brunoise,
een kruidentuiltje met laurier en tijm, en spaghettiSaltimbocca di vitello alla Romana
(opzione crocchette al tartufo artigianali +€8)€34Kalfslapje op Romaanse wijze met gerookte Parmaham, op smaak gebracht met verse salie
en een verfijnd gekruide kalfsjus, vergezeld van ovenaardappelen en seizoensgroenten
(optie ambachtelijke truffelkroketten +€8)Filetto di manzo alla Rossini
(opzione crocchette al tartufo artigianali +€8)€49Filet pur met gebakken eendenlever, truffel en een saus op smaak gebracht met Marsala
vergezeld van aardappelkroketten “Pur Beurre” en seizoensgroenten
(optie ambachtelijke truffelkroketten +€8)Scaloppina di vitello ai funghi di bosco e tartufo
€39Kalfsescalope met wilde champignons en truffel vergezeld van ovenaardappelen
en seizoensgroentenCotoletta di vitello alla Milanese
€37Kalfskotelet op Milanese wijze vergezeld van ovenaardappelen
MENUS
Lunch
2 gangen
€42Menu van de dag3 gangen
€54Menu van de dag
DESSERTS
I Dolci
Tiramisu Gran Duca
€14Huisgemaakte tiramisuSelezione di Formaggi serviti con confettura di fichi
€17Selectie van kazen geserveerd met vijgenconfituurPanna Cotta alla pesca e menta
€15Panna cotta met perzik en een vleugje mintSemifreddo al caffè con crema alla nocciola
€16Koffie-semifreddo met een zachte hazelnoot crèmeScomposto di millefoglie con crema pasticcera al limone e lamponi
€16Millefeuille met citroen-banketbakkers crème en frambozenCheesecake al caramello e cioccolato
€16Cheesecake met karamel en chocoladeSorbetto ai tre gusti (fragola e basilico, lapone viola, barbabietola e aceto balsamico)
€15Assortiment van sorbetijs (aardbei en basilicum, paarse framboos, rode biet en balsamico)Delizia ai frutti della passione con biscotto alle mandorle e cioccolato fondente
€16Delicatesse van pasievruchten, geserveerd met amandelkoekje en pure chocolade
* Vegetarisch
Groepen vanaf 8 personen. Keuze uit een beperkt aantal gerechten van de menukaart.
Ristorante Gran Duca en zijn personeel houden rekening met voedselallergieën en –intoleranties. Service en BTW inbegrepen.
Ontdek onze groepsmenu's

Openingsuren
Lunch
Dinsdag– Vrijdag
12:00 – 14:30
Diner
Dinsdag – Zaterdag
18:00 – 22:00
Reserveren
We raden aan om online te reserveren.