Menukaart

Gran Duca brengt je letterlijk in hogere sferen!
Geniet van een heerlijke lunch of diner met een prachtig panoramisch uitzicht over de De Keyserlei en het Centraal Station.

VOORGERECHTEN

I Primi Piatti

DE STARTERS

Gli Antipasti

  • Antipasto Italiano (1p/2p)
    €25/€47
    Variatie van Italiaanse vleeswaren, gecombineerd met mozzarella uit Campania en gegrilde groenten
  • Carpaccio di 'Fassona Piemontese' con rucola e parmigiano
    (opzione tartufo fresco + €10)
    €26
    Rundscarpaccio van 'Fassona Piemontese' met rucola en parmigiano
    (optie verse truffel + €10)
  • Carpaccio di salmone affumicato,
    formaggio caprino, erbe aromatiche e scorza di limone
    €26
    Carpaccio van gerookte zalm, geitenkaas, kruiden en citroenzeste
  • Scampi fritti con salsa tartara
    €26
    Gefrituurde scampi met huisgemaakte tartaarsaus van verse kruiden
  • Insalata mista con scampi, pinoli tostati
    e una vinaigrette miele e timo
    €24
    Gemengde salade met scampi’s, geroosterde pijnboompitten en een vinaigrette van honing en tijm
  • Burratina Pugliese, gazpacho di pomodoro
    e grissino alla cipolla*
    €23
    Burratina van Puglia met tomaten gazpacho en een broodstengel van ui
  • Crocchette artigianali di formaggio Parmigiano “Pur Reggiano”
    con piccola insalatina e limone*
    €26
    Ambachtelijke parmezaanse kaaskroketten “Pur Reggiano” met een kleine salade en citroen
  • Vitello tonnato
    €26
    Fijngesneden kalfsgebraad met tonijnsaus en kappertjes

PASTA

Le Paste

  • Ravioli al grancio reale con ragu di scampi e un tocco liquirizia
    €37
    Ravioli van kingkrab met een scampiragout en een vleugje zoethout
  • Tagliatelle al Tartufo*
    €38
    Verse tagliatelle met fijne truffel en botersaus
  • Tagliatelle al ragù d’astice ½
    €39
    Verse tagliatelle met een ragout van ½ kreeft, zonovergoten Siciliaanse kerstomaten en afgewerkt met peterselie
  • Spaghetti alle vongole veraci
    €30
    Spaghetti met venusschelpen gesauteerd in witte wijn, licht gekruid met een teentje knoflook en peterselie
  • Orecchiette melanzane e burrata profumate al basilico*
    €26
    Verse orecchiette met aubergine en burrata geparfumeerd met basilicum
  • Risotto mantecato con crema di piselli,
    gorgonzola e crumble di prosciutto
    €29
    Risotto mantecato met een crème van doperwten, gorgonzola en een crumble van ham
  • Ravioli di ricotta e spinaci, burro,
    salvia e scorza d'arancia*
    €26
    Verse ravioli van ricotta en spinazie in combinatie met boter, salie en sinaasappelschil
  • Penne all’ Arrabiata*
    €23
    Verse penne met licht pikante Italiaanse tomatensaus

SOEPEN

Zuppe

  • Minestrone dell'orto*
    €20
    Italiaanse groentensoep

HOOFDGERECHTEN

I Secondi Piatti

VISGERECHTEN

I pesci

  • Sogliola alla mugnaia
    €48
    Zeetong à la meunière met een saus van boter, citroen en peterselie,
    vergezeld van seizoensgroenten en aardappelpuree
  • Filetto di branzino al cartoccio con finocchio,
    olive Taggiasche, olio allo zafferano e timo selvatico,
    serviti con una purea di sedano rapa e un tocco di arancia
    €37
    Zeebaarsfilet gebakken in folie met venkel, Taggiasca-olijven, saffraan-geïnfuseerde olie
    en wilde tijm, geserveerd met selderijpuree en een vleugje sinaasappel
  • Merluzzo al vapore con crema di piselli e uova di pesce
    €38
    Gestoomde kabeljauw met doperwtencrème en viskuit vergezeld van seizoensgroenten
    en ambachtelijke aardappelkroketten “Pur Beurre”
  • Zuppa di pesce mediterranea con crostone di pane
    €36
    Mediterrane vissoep met broodkrokant

VLEESGERECHTEN

Le carni

  • Filetto di agnello ai profumi di
    macchia mediterranea
    €39
    Lamsfilet met een mediterrane kruidenmengeling vergezeld van een fijne saus van lamsbouillon, seizoensgroenten en ovenaardappelen geparfumeerd met rozemarijn
  • Tagliata di manzo Rib Eye di Black Angus Irlandese Prime
    con rucola e grana padano
    (opzione crocchette al tartufo artigianali + €8)
    €42
    Fijngesneden Iers Black Angus Prime rundsvlees met rucola en schilfers grana padano
    vergezeld van ovenaadappelen
    (optie ambachtelijke truffelkroketten +€8)
  • Ossobuco alla milanese rivisitato
    €37
    Kalfsschenkel op traditionele wijze, vergezeld van zijn tomatensaus op basis van brunoise,
    een kruidentuiltje met laurier en tijm, en spaghetti
  • Saltimbocca di vitello alla Romana
    (opzione crocchette al tartufo artigianali +€8)
    €34
    Kalfslapje op Romaanse wijze met gerookte Parmaham, op smaak gebracht met verse salie
    en een verfijnd gekruide kalfsjus, vergezeld van ovenaardappelen en seizoensgroenten
    (optie ambachtelijke truffelkroketten +€8)
  • Filetto di manzo alla Rossini
    (opzione crocchette al tartufo artigianali +€8)
    €49
    Filet pur met gebakken eendenlever, truffel en een saus op smaak gebracht met Marsala
    vergezeld van aardappelkroketten “Pur Beurre” en seizoensgroenten
    (optie ambachtelijke truffelkroketten +€8)
  • Scaloppina di vitello ai funghi di bosco e tartufo
    €39
    Kalfsescalope met wilde champignons en truffel vergezeld van ovenaardappelen
    en seizoensgroenten
  • Cotoletta di vitello alla Milanese
    €37
    Kalfskotelet op Milanese wijze vergezeld van ovenaardappelen

MENUS

Lunch

  • 2 gangen
    €42
    Menu van de dag
  • 3 gangen
    €54
    Menu van de dag


DESSERTS

I Dolci

  • Tiramisu della casa

    €14
    Huisgemaakte tiramisu
  • Segreto con glacé lamponi e bergamotto,
    mascarpone e piscacchio

    €15
    Geheim van framboos en Bergamotto met Mascarpone en Pistache
  • Formaggi misti con mostarda di frutta

    €17
    Kaasplank met fruit confituur
  • Mousse cioccolato al latte e caffe

    €15
    Mousse van chocolade en koffie
  • Gelato alla vaniglia con fragole marinate

    €15
    Vanille ijs met gemarineerde aardbei
  • Moelleux caramello e burro salato

    €16
    Moelleux van karamel en gezouten boter
  • Pannacotta speculoos e mango

    €15
    Pannacotta van speculoos en mango
  • Cheesecake con cioccolato e biscotti oreo

    €16
    Kaastaart met biscuit van chocolade en oreo

* Vegetarisch

Groepen vanaf 8 personen. Keuze uit een beperkt aantal gerechten van de menukaart.
Ristorante Gran Duca en zijn personeel houden rekening met voedselallergieën en –intoleranties. Service en BTW inbegrepen.

Openingsuren

Lunch

  • Dinsdag– Vrijdag
    12:00 – 14:30

Diner

  • Dinsdag – Zaterdag
    18:00 – 22:00

Reserveren

We raden aan om online te reserveren.